Pikáns paprikás krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 0,5 kg vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 tv paprika
- 2 babérlevél
- 1 tk borsikafű
- 1 tk lestyán
- 1 mk bors
- 3 tk pirospaprika
- 300 g lecsókolbász
- 1 ek zsír
- só
- 1 fél hegyes erős paprika
- víz
Tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítése:
A hagymát a zsíron megpárolom, ráteszem a tv paprikát és a paradicsomot kockázva. Hozzáadom a sót, borsot és a zöld fűszereket.
Amikor a zöldségek szétfőttek, mehet bele a pirospaprika és mielőtt megégne, a lecsókolbász egy deci vízzel. 5 perc múlva hozzá lehet tenni a krumplit és felönteni annyi vízzel,amennyi ellepi.
Lefedve készre főzni. Tálaláskor tehetünk rá egy kis tejfölt is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »