Pikáns magyaros rakott recept

Hozzávalók:
- Személyenként 2-3 szelet hús (csirke-, pulykamell, karaj)
- 1-2 fej hagyma
- 2 db paprika (lecsónak való is jó)
- 2 db paradicsom
- 1 doboz tejföl (frissföl is jó)
- 15 dkg sajt (reszelhető)
Elkészítése:
Az ízlésünk szerint választott húst vékonyabb szeletekre vágjuk, esetleg klopfoljuk is. Sóval, borssal ízesítjük. Nagyon kevés zsiradékon hirtelen elősütjük (félig).
Majd az így kifehéredett, esetleg picit pirult húsokat egy tálba (tepsibe) egymás mellé tesszük.
Az így kapott pecsenyelében üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát. Ezt a húsokra rétegezzük, majd egy karika paradicsommal betakarjuk.
Erre rakunk egy vastagabb karika paprikát.
A paprikába tejfölt tesszük és reszelt sajttal megszórjuk.
Majd az egészet sütőbe tesszük és a sajt pirulásáig sütjük. Megbolondíthatjuk még pirított baconnal, gombával, fokhagymával, egyéb zöldségekkel ízlés szerint.
Hidegen – melegen egyaránt mutatós és finom. Köretnek krumplipürét, rizst ajánlok.
Egészségetekre!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »