Pikáns magyaros rakott recept
Hozzávalók:
- Személyenként 2-3 szelet hús (csirke-, pulykamell, karaj)
- 1-2 fej hagyma
- 2 db paprika (lecsónak való is jó)
- 2 db paradicsom
- 1 doboz tejföl (frissföl is jó)
- 15 dkg sajt (reszelhető)
Elkészítése:
Az ízlésünk szerint választott húst vékonyabb szeletekre vágjuk, esetleg klopfoljuk is. Sóval, borssal ízesítjük. Nagyon kevés zsiradékon hirtelen elősütjük (félig).
Majd az így kifehéredett, esetleg picit pirult húsokat egy tálba (tepsibe) egymás mellé tesszük.
Az így kapott pecsenyelében üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát. Ezt a húsokra rétegezzük, majd egy karika paradicsommal betakarjuk.
Erre rakunk egy vastagabb karika paprikát.
A paprikába tejfölt tesszük és reszelt sajttal megszórjuk.
Majd az egészet sütőbe tesszük és a sajt pirulásáig sütjük. Megbolondíthatjuk még pirított baconnal, gombával, fokhagymával, egyéb zöldségekkel ízlés szerint.
Hidegen – melegen egyaránt mutatós és finom. Köretnek krumplipürét, rizst ajánlok.
Egészségetekre!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

