Hozzávalók:
Elkészítése:
Az ízlésünk szerint választott húst vékonyabb szeletekre vágjuk, esetleg klopfoljuk is. Sóval, borssal ízesítjük. Nagyon kevés zsiradékon hirtelen elősütjük (félig).
Majd az így kifehéredett, esetleg picit pirult húsokat egy tálba (tepsibe) egymás mellé tesszük.
Az így kapott pecsenyelében üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát. Ezt a húsokra rétegezzük, majd egy karika paradicsommal betakarjuk.
Erre rakunk egy vastagabb karika paprikát.
A paprikába tejfölt tesszük és reszelt sajttal megszórjuk.
Majd az egészet sütőbe tesszük és a sajt pirulásáig sütjük. Megbolondíthatjuk még pirított baconnal, gombával, fokhagymával, egyéb zöldségekkel ízlés szerint.
Hidegen – melegen egyaránt mutatós és finom. Köretnek krumplipürét, rizst ajánlok.
Egészségetekre!