Petrezselymes citromos csirkemell spagettivel recept

Hozzávalók:
A mártáshoz:
- 10 dkg krémsajt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 3 gerezd összetört fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál liszt
Továbbá:
- 1-1 evőkanál vaj olaj és citromlé
- 15 dkg füstölt sonka
- 10 dkg szalonna
- 1,5 csokor petrezselyemzöld
- 2 db csirkemell filé
- só, bors
Elkészítése:
Az első hat hozzávalóból habverővel mártást készítünk, amit félreteszünk.
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj és olaj keverékén megfuttatjuk a filéket és hozzáadjuk a citromlevet.
Közben a füstölt sonka-kockákat a szalonnával (annak zsírján) átforgatjuk. Ezt a sonkát, valamint a mártást hozzáadjuk a filékhez, megszórjuk petrezselyemmel, majd 1-2 percig összemelegítjük.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk még egy kevés petrezselyemmel
Köretként rizst vagy főtt tésztát (spagetti, masni, szarvacska stb.) adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »