Petrezselymes citromos csirkemell spagettivel recept

Hozzávalók:
A mártáshoz:
- 10 dkg krémsajt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 3 gerezd összetört fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál liszt
Továbbá:
- 1-1 evőkanál vaj olaj és citromlé
- 15 dkg füstölt sonka
- 10 dkg szalonna
- 1,5 csokor petrezselyemzöld
- 2 db csirkemell filé
- só, bors
Elkészítése:
Az első hat hozzávalóból habverővel mártást készítünk, amit félreteszünk.
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj és olaj keverékén megfuttatjuk a filéket és hozzáadjuk a citromlevet.
Közben a füstölt sonka-kockákat a szalonnával (annak zsírján) átforgatjuk. Ezt a sonkát, valamint a mártást hozzáadjuk a filékhez, megszórjuk petrezselyemmel, majd 1-2 percig összemelegítjük.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk még egy kevés petrezselyemmel
Köretként rizst vagy főtt tésztát (spagetti, masni, szarvacska stb.) adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »