Petrezselymes citromos csirkemell spagettivel recept

Hozzávalók:
A mártáshoz:
- 10 dkg krémsajt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 3 gerezd összetört fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál liszt
Továbbá:
- 1-1 evőkanál vaj olaj és citromlé
- 15 dkg füstölt sonka
- 10 dkg szalonna
- 1,5 csokor petrezselyemzöld
- 2 db csirkemell filé
- só, bors
Elkészítése:
Az első hat hozzávalóból habverővel mártást készítünk, amit félreteszünk.
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj és olaj keverékén megfuttatjuk a filéket és hozzáadjuk a citromlevet.
Közben a füstölt sonka-kockákat a szalonnával (annak zsírján) átforgatjuk. Ezt a sonkát, valamint a mártást hozzáadjuk a filékhez, megszórjuk petrezselyemmel, majd 1-2 percig összemelegítjük.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk még egy kevés petrezselyemmel
Köretként rizst vagy főtt tésztát (spagetti, masni, szarvacska stb.) adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »