Pásztortarhonya recept
Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam)
- 4- 5 nagy krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 ek olaj
- 1 szál füstölt kolbász
- pirospaprikakrém
- só
- csipetnyi bors
Elkészítése:
A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumpli héját lehámozom, és szintén kockákra vágom. A kolbászt apró darabokra kell szeletelni.
A tarhonyát az előre felforrósított olajban lassan szép aranysárgára megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű meleg vízzel, és megsózom. Lassú tűzön lefedve, néha megkeverve puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát közben egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem.
Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprika krémmel, majd mehet bele a krumpli és a kolbász. Időközönként kavargassuk.
Amikor a krumpli megpuhul, és a tarhonya is elkészül, a kettőt összekeverjük szépen lazán. Ezt az ételt leginkább bográcsban szokás készíteni, de a lakásban a tűzhelyen is tökéletes lesz.
A pásztortarhonya kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

