Pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam)
- 4- 5 nagy krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 ek olaj
- 1 szál füstölt kolbász
- pirospaprikakrém
- só
- csipetnyi bors
Elkészítése:
A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumpli héját lehámozom, és szintén kockákra vágom. A kolbászt apró darabokra kell szeletelni.
A tarhonyát az előre felforrósított olajban lassan szép aranysárgára megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű meleg vízzel, és megsózom. Lassú tűzön lefedve, néha megkeverve puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát közben egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem.
Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprika krémmel, majd mehet bele a krumpli és a kolbász. Időközönként kavargassuk.
Amikor a krumpli megpuhul, és a tarhonya is elkészül, a kettőt összekeverjük szépen lazán. Ezt az ételt leginkább bográcsban szokás készíteni, de a lakásban a tűzhelyen is tökéletes lesz.
A pásztortarhonya kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »