Pásztortarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Pásztortarhonya

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam)
  • 4- 5 nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek olaj
  • 1 szál füstölt kolbász
  • pirospaprikakrém
  • csipetnyi bors

Elkészítése:

A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumpli héját lehámozom, és szintén kockákra vágom. A kolbászt apró darabokra kell szeletelni.

A tarhonyát az előre felforrósított olajban lassan szép aranysárgára megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű meleg vízzel, és megsózom. Lassú tűzön lefedve, néha megkeverve puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát közben egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem.

Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprika krémmel, majd mehet bele a krumpli és a kolbász. Időközönként kavargassuk.

Amikor a krumpli megpuhul, és a tarhonya is elkészül, a kettőt összekeverjük szépen lazán. Ezt az ételt leginkább bográcsban szokás készíteni, de a lakásban a tűzhelyen is tökéletes lesz.