Pásztortarhonya recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg tarhonya
- 15 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 80 dkg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só,bors,csípős paprikakrém
Elkészítése:
A szalonnát kis kockára vágjuk és addig sütjük,amíg a zsírját kiengedi.Ekkor hozzáadjuk a tarhonyát és aranysárgára pirítjuk.Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát,ezzel is pirítjuk egy rövid ideig,megszórjuk pirospaprikával és azonnal felengedjük kb. 1dl vízzel.Jól elkeverjük ,beletesszük a kockára vágott burgonyát,ízesítjük sóval,borssal,csípős paprikakrémmel.Végül felöntjük kb. 8dl vízzel és beletesszük a karikára vágott kolbászt.Időnként kevergetve lassú tűzön puhára pároljuk.Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.