Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos rakott padlizsán csirkével recept

Paradicsomos rakott padlizsán csirkével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3-4 padlizsán
    • 0,5 kg csirkemell filé
    • 3 db 400 g-os konzervparadicsom (kockázott)
    • 2 vörösbab konzerv
    • 1 sárgarépa
    • negyed zellergumó
    • 1 kisebb hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • petrezselyem
    • bazsalikom
    • kurkuma
    • só, bors
    • 250 g feta sajt
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A padlizsánokat alaposan megmossuk, majd hosszanti irányban fél cm vastagra felszeleteljük. Mindkét oldalát besózzuk, fél órát állni hagyjuk, hogy a só hatására a keserű levét kiengedje.

    Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. A répát és a zellert lereszeljük. A hagymát és fokhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt répát és zellert, megfonnyasztjuk, majd jöhet a paradicsom konzerv, só, bors, bazsalikom, petrezselyem. Fél órát főzzük, hogy összesűrűsödjön.

    A csirkemell filét vastag csíkokra vágjuk, befűszerezzük ízlés szerint, egy kis kurkumával gyönyörű színt adunk neki. Serpenyőben pici olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A padlizsánokról leöntjük a keserű levet, és alaposan lemossuk róla a sót, majd papírtörlőn felitatjuk a nedvességet.

    Ezután kevés olajon (akár azon, amiben a csirke sült) mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A bab levét leöntjük, pici sóval és petrezselyemmel összeforgatjuk.

    Előveszünk egy közepes tepsit és rétegezzük: paradicsomszósz-padlizsán-csirkemell csíkok-vörös bab-feta sajt felkockázva-paradicsomszósz-padlizsán-csirkemell csíkok-vörös bab-feta sajt felkockázva-reszelt sajt.

    200-220 fokon a sajt pirulásáig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá