Paradicsomos rakott padlizsán csirkével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3-4 padlizsán
  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 3 db 400 g-os konzervparadicsom (kockázott)
  • 2 vörösbab konzerv
  • 1 sárgarépa
  • negyed zellergumó
  • 1 kisebb hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • kurkuma
  • só, bors
  • 250 g feta sajt
  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

A padlizsánokat alaposan megmossuk, majd hosszanti irányban fél cm vastagra felszeleteljük. Mindkét oldalát besózzuk, fél órát állni hagyjuk, hogy a só hatására a keserű levét kiengedje.

Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. A répát és a zellert lereszeljük. A hagymát és fokhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt répát és zellert, megfonnyasztjuk, majd jöhet a paradicsom konzerv, só, bors, bazsalikom, petrezselyem. Fél órát főzzük, hogy összesűrűsödjön.

A csirkemell filét vastag csíkokra vágjuk, befűszerezzük ízlés szerint, egy kis kurkumával gyönyörű színt adunk neki. Serpenyőben pici olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A padlizsánokról leöntjük a keserű levet, és alaposan lemossuk róla a sót, majd papírtörlőn felitatjuk a nedvességet.

Ezután kevés olajon (akár azon, amiben a csirke sült) mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A bab levét leöntjük, pici sóval és petrezselyemmel összeforgatjuk.

Előveszünk egy közepes tepsit és rétegezzük: paradicsomszósz-padlizsán-csirkemell csíkok-vörös bab-feta sajt felkockázva-paradicsomszósz-padlizsán-csirkemell csíkok-vörös bab-feta sajt felkockázva-reszelt sajt.

200-220 fokon a sajt pirulásáig sütjük.