Paradicsomos húsgombóc recept
Hozzávalók a gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 1 ek pirospaprika
- só,bors
- kb. 2-2,5 dl rizs
és még:
- 1-1,5 liter házi paradicsomlé, vagy 1-1,5 liter házi lecsó
- kb. fél liter víz
- 1-1,5 ek liszt
- zsír vagy olaj
- cukor vagy édesítőszer
Elkészítése:
Alaposan összedolgozzuk a gombóchoz valókat. Gombócokat formálunk, lábosba sorakoztatjuk őket, felöntjük vízzel és paradicsomlével. Én most lecsót és házi paradicsom levet tettem bele vegyesen. Megfőzzük, takarék lángon.
A zsírt felolvasztjuk beletesszük a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk, felöntjük hideg vízzel majd csomómentesre keverjük. Ráöntjük a gombócokra, elkeverjük, összeforraljuk, cukrozzuk ízlés szerint.
Tipp:
Mindenki ízlése szerint variálhatja mennyi folyadékot tesz bele és miből. Mi paradicsomosabban szeretjük. Lehet csak paradicsomléből is készíteni vagy sűrített paradicsomból.Variáljátok kedvetekre a receptet :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

