Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos húsgombóc recept

Paradicsomos húsgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók a gombóchoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 1 ek pirospaprika
    • só,bors
    • kb. 2-2,5 dl rizs

    és még:

    • 1-1,5 liter házi paradicsomlé, vagy 1-1,5 liter házi lecsó
    • kb. fél liter víz
    • 1-1,5 ek liszt
    • zsír vagy olaj
    • cukor vagy édesítőszer

    Elkészítése:

    Alaposan összedolgozzuk a gombóchoz valókat. Gombócokat formálunk, lábosba sorakoztatjuk őket, felöntjük vízzel és paradicsomlével. Én most lecsót és házi paradicsom levet tettem bele vegyesen. Megfőzzük, takarék lángon.

    A zsírt felolvasztjuk beletesszük a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk, felöntjük hideg vízzel majd csomómentesre keverjük. Ráöntjük a gombócokra, elkeverjük, összeforraljuk, cukrozzuk ízlés szerint.

    Tipp:

    Mindenki ízlése szerint variálhatja mennyi folyadékot tesz bele és miből. Mi paradicsomosabban szeretjük. Lehet csak paradicsomléből is készíteni vagy sűrített paradicsomból.Variáljátok kedvetekre a receptet :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá