Paradicsomos húsgombóc recept

Hozzávalók a gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 1 ek pirospaprika
- só,bors
- kb. 2-2,5 dl rizs
és még:
- 1-1,5 liter házi paradicsomlé, vagy 1-1,5 liter házi lecsó
- kb. fél liter víz
- 1-1,5 ek liszt
- zsír vagy olaj
- cukor vagy édesítőszer
Elkészítése:
Alaposan összedolgozzuk a gombóchoz valókat. Gombócokat formálunk, lábosba sorakoztatjuk őket, felöntjük vízzel és paradicsomlével. Én most lecsót és házi paradicsom levet tettem bele vegyesen. Megfőzzük, takarék lángon.
A zsírt felolvasztjuk beletesszük a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk, felöntjük hideg vízzel majd csomómentesre keverjük. Ráöntjük a gombócokra, elkeverjük, összeforraljuk, cukrozzuk ízlés szerint.
Tipp:
Mindenki ízlése szerint variálhatja mennyi folyadékot tesz bele és miből. Mi paradicsomosabban szeretjük. Lehet csak paradicsomléből is készíteni vagy sűrített paradicsomból.Variáljátok kedvetekre a receptet :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »