Paradicsomos húsgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók a gombóchoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • kb 1 ek pirospaprika
  • só,bors
  • kb. 2-2,5 dl rizs

és még:

  • 1-1,5 liter házi paradicsomlé, vagy 1-1,5 liter házi lecsó
  • kb. fél liter víz
  • 1-1,5 ek liszt
  • zsír vagy olaj
  • cukor vagy édesítőszer

Elkészítése:

Alaposan összedolgozzuk a gombóchoz valókat. Gombócokat formálunk, lábosba sorakoztatjuk őket, felöntjük vízzel és paradicsomlével. Én most lecsót és házi paradicsom levet tettem bele vegyesen. Megfőzzük, takarék lángon.

A zsírt felolvasztjuk beletesszük a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk, felöntjük hideg vízzel majd csomómentesre keverjük. Ráöntjük a gombócokra, elkeverjük, összeforraljuk, cukrozzuk ízlés szerint.

Tipp:

Mindenki ízlése szerint variálhatja mennyi folyadékot tesz bele és miből. Mi paradicsomosabban szeretjük. Lehet csak paradicsomléből is készíteni vagy sűrített paradicsomból.Variáljátok kedvetekre a receptet :)