Paradicsomos húsgombóc recept

Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 15dkg rizs
- 1 liter paradicsomlé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só,bors
- fokhagyma
- pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
- másfél liter víz
- 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
A paradicsomlét a vízzel feltesszük főni egy kb. 4-5 literes fazékba.A darált húst egy tálba teszem hozzáadom a tojást, sót, borsot, fokhagymát,rizst pirospaprikát és jól összekeverem, majd állni hagyom amíg a paradicsom felforr.Kisebb tyúktojás nagyságú gombócokat formázok vizes kézzel és a felforrt paradicsomba óvatosan beleteszem. Mikor újra felforrt, lassabb tűzön tovább főzöm kb. fél óráig. A lisztet,a cukrot elkeverem egy kis hideg vízzel majd a főzőlével elkeverve a már megfőtt gombócokra öntöm. Egyet forralok rajta majd elzárom a gázt. Állni hagyom úgy 20 percet, hogy a gombócok magukba szívják az édes paradicsomlét.Aki édesebben szereti tehet bele több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »