Paradicsomos húsgombóc recept

Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 15dkg rizs
- 1 liter paradicsomlé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só,bors
- fokhagyma
- pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
- másfél liter víz
- 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
A paradicsomlét a vízzel feltesszük főni egy kb. 4-5 literes fazékba.A darált húst egy tálba teszem hozzáadom a tojást, sót, borsot, fokhagymát,rizst pirospaprikát és jól összekeverem, majd állni hagyom amíg a paradicsom felforr.Kisebb tyúktojás nagyságú gombócokat formázok vizes kézzel és a felforrt paradicsomba óvatosan beleteszem. Mikor újra felforrt, lassabb tűzön tovább főzöm kb. fél óráig. A lisztet,a cukrot elkeverem egy kis hideg vízzel majd a főzőlével elkeverve a már megfőtt gombócokra öntöm. Egyet forralok rajta majd elzárom a gázt. Állni hagyom úgy 20 percet, hogy a gombócok magukba szívják az édes paradicsomlét.Aki édesebben szereti tehet bele több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »