Paradicsomos cukkini ragu baconbe tekert csirkemellel recept
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé
- 8 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 közepes méretű cukkini
- 2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
- 1 ek olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkemellet négybe vágjuk, sózzuk, borsozzuk, beletekerjük a baconbe, jénaiba vagy tepsibe tesszük és alufóliával lefedve, 190 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma elkészült, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a nagyobb kockára vágott cukkinit és fedő alatt roppanósra pároljuk.
Ha a cukkini elérte a megfelelő állagot, ráöntjük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk és a végén megszórjuk az aprított bazsalikommal.
A csirkemellet a raguval kínáljuk. Közvetlenül tálalás előtt megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal. Kínálhatunk hozzá párolt rizst, de anélkül is megállja a helyét.
Hús helyett szoktam készíteni baconben sült camamberttel is, azzal is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

