Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet négybe vágjuk, sózzuk, borsozzuk, beletekerjük a baconbe, jénaiba vagy tepsibe tesszük és alufóliával lefedve, 190 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma elkészült, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a nagyobb kockára vágott cukkinit és fedő alatt roppanósra pároljuk.
Ha a cukkini elérte a megfelelő állagot, ráöntjük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk és a végén megszórjuk az aprított bazsalikommal.
A csirkemellet a raguval kínáljuk. Közvetlenül tálalás előtt megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal. Kínálhatunk hozzá párolt rizst, de anélkül is megállja a helyét.
Hús helyett szoktam készíteni baconben sült camamberttel is, azzal is nagyon finom.
Jó étvágyat!