Paradicsomos brassói egytálétel recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéscomb
- 1 sűrített paradicsom (140g)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4-5 dl víz
- ízlés szerint só
- 1 kg krumpli
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk, majd egy lábasban üvegesre pároljuk. Közben felcsíkozzuk a sertéscombot és hozzáadjuk a hagymához. Addig pirítjuk, amíg kérget nem kap a hús, majd felöntjük 4-5 dl vízzel. Sózzuk, majd fél óra alatt készre pároljuk. Fél óra elteltével bereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. 5-6 perc alatt összefőzzük.
A krumplit hasábokra vágjuk és olajban kisütjük. A kisült krumplit a paradicsomos húshoz adjuk, majd lefedjük, hogy megszívja magát a szafttal.
Tipp:
Mi nagyon szeretjük, ha kiérzik az ételeken a fokhagyma, de aki nem olyan fokhagymás, az tehet bele kevesebbet is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

