Paradicsomos brassói egytálétel recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéscomb
- 1 sűrített paradicsom (140g)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4-5 dl víz
- ízlés szerint só
- 1 kg krumpli
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk, majd egy lábasban üvegesre pároljuk. Közben felcsíkozzuk a sertéscombot és hozzáadjuk a hagymához. Addig pirítjuk, amíg kérget nem kap a hús, majd felöntjük 4-5 dl vízzel. Sózzuk, majd fél óra alatt készre pároljuk. Fél óra elteltével bereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. 5-6 perc alatt összefőzzük.
A krumplit hasábokra vágjuk és olajban kisütjük. A kisült krumplit a paradicsomos húshoz adjuk, majd lefedjük, hogy megszívja magát a szafttal.
Tipp:
Mi nagyon szeretjük, ha kiérzik az ételeken a fokhagyma, de aki nem olyan fokhagymás, az tehet bele kevesebbet is!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »