Paradicsomos bab egytál – picadillo recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg szárazbab
- 10 dkg bacon
- 0,5 kg pulykahús
- 0.5 l paradicsompüré
- 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 marék csemege kukorica
- 2 db zöldpaprika
- 1 kevés só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 kanál zsír
- 1 db chilipaprika
- 1 kevés bazsalikom levél
- 1 kevés kakukkfű
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap sós, babérleveses vízben előzzük. A húst, apró kockákra (2×2 cm) vágjuk, először a rostokra merőlegesen felszeletelve. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomjuk, majd felaprítjuk.
Az apróra vágott bacont kevés zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Kevés párolás után, egy kicsit megsózva a húst is hozzáadjuk. A húst addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik és egy kis kérek nem keletkezik rajta.
Ezek után hozzáadjuk a paradicsomszószt, az előfőzött babot és a kukoricát. Egy picit később jöhet hozzá a chili paparika is. Ha nincs chilink, használhatunk Erős Pistát is. A friss csilinek az aromája viszont összehasonlíthatatlan a konzervvel!
Mivel a babot már előfőztük, így csak addig kell főzni, amíg a hús elkészül.
A végén megkóstoljuk és fűszerezzük. Kerülhet bele bazsalikom, kakukkfű, só és bors is.
Nem a hagyományos módon készült chili con carne, hanem a másik népszerű mexikói ételre, a picadillora hasonlít.
Természetesen saját és a családom szájíze szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »