Paradicsomos bab egytál – picadillo recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg szárazbab
- 10 dkg bacon
- 0,5 kg pulykahús
- 0.5 l paradicsompüré
- 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 marék csemege kukorica
- 2 db zöldpaprika
- 1 kevés só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 kanál zsír
- 1 db chilipaprika
- 1 kevés bazsalikom levél
- 1 kevés kakukkfű
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap sós, babérleveses vízben előzzük. A húst, apró kockákra (2×2 cm) vágjuk, először a rostokra merőlegesen felszeletelve. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomjuk, majd felaprítjuk.
Az apróra vágott bacont kevés zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Kevés párolás után, egy kicsit megsózva a húst is hozzáadjuk. A húst addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik és egy kis kérek nem keletkezik rajta.
Ezek után hozzáadjuk a paradicsomszószt, az előfőzött babot és a kukoricát. Egy picit később jöhet hozzá a chili paparika is. Ha nincs chilink, használhatunk Erős Pistát is. A friss csilinek az aromája viszont összehasonlíthatatlan a konzervvel!
Mivel a babot már előfőztük, így csak addig kell főzni, amíg a hús elkészül.
A végén megkóstoljuk és fűszerezzük. Kerülhet bele bazsalikom, kakukkfű, só és bors is.
Nem a hagyományos módon készült chili con carne, hanem a másik népszerű mexikói ételre, a picadillora hasonlít.
Természetesen saját és a családom szájíze szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »