Paprikás krumpli bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 2 kg krumpli, cikkekre vágva
- 3 közepes vöröshagyma apróra felkockázva
- 3 cikk fokhagyma
- 5 dkg-nyi húsos szalonna
- 1 szál csípős Alföldi pároskolbász
- 0,5 kg-nyi virsli
- 1 kávéskanálnyi köménymag
- 1 kicsi babérlevél
- őrölt bors
- fűszerpeprika
- só
- paprika, paradicsom (esetünkben a nyáron megaprított és összefőzött “szotty”, ami a kamrában sorakozik üvegekben, és egyik legkedvesebb segéderőm a magyaros jellegű ételek főzésekor
Elkészítése:
Az olajat beleöntöttem a bográcsba, kisütöttem rajta a szalonnát. Mikor már szép piros volt, hozzáadtam a hagymát és egy kevés sót, hogy a hagymából vizet vonjon ki, és inkább párolódjon, mint süljön.
Amikor már alaposan megfonnyadt, beletettem az előzőleg együttesen összeaprított fokhagymát és köménymagot. (Meggyőződésem, hogy a magyaros jellegű ételek legjobb ételízesítője (a “bóti” helyett) az az ízkavalkád, ami akkor alakul ki, amikor a fokhagymagerezdekre rászórjuk a köménymagot, a kés lapjára a tenyerünkkel ráütve szétlapítjuk a fokhagymát, majd nagyon apróra vágjuk. Igaz, az első vágásoknál még picit pattognak a kömények, de ha jól helyeztük el a fokhagymacikkeket, és alaposan rácsaptunk, akkor ez minimális.)
Kicsit kavargattam, hogy a fokhagyma és a kömény alaposan kiadja az illatát, beleőröltem a borsot, megszórtam fűszerpaprikával, és amikor ez utóbbi szépen kiadta a színét, beleöntöttem a krumplit. Többször átkavartam, hogy először csak pörkölődjön, majd ráöntöttem a “szottyot”, megsóztam, kavargattam még egy kicsit, majd felöntöttem annyi vízzel, ami épp, hogy nem lepte el.
Időnként megkavarva, szép lassan megfőztem. Közben hozzáadtam a kolbászkarikákat, majd a végén a virslit.
Amikor a virsli is megfőtt, kiszedtük a bográcsból, elővettük a délelőtt sütött kenyeret, és jól belakmároztunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »