Paprikás krumpli bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 2 kg krumpli, cikkekre vágva
- 3 közepes vöröshagyma apróra felkockázva
- 3 cikk fokhagyma
- 5 dkg-nyi húsos szalonna
- 1 szál csípős Alföldi pároskolbász
- 0,5 kg-nyi virsli
- 1 kávéskanálnyi köménymag
- 1 kicsi babérlevél
- őrölt bors
- fűszerpeprika
- só
- paprika, paradicsom (esetünkben a nyáron megaprított és összefőzött “szotty”, ami a kamrában sorakozik üvegekben, és egyik legkedvesebb segéderőm a magyaros jellegű ételek főzésekor
Elkészítése:
Az olajat beleöntöttem a bográcsba, kisütöttem rajta a szalonnát. Mikor már szép piros volt, hozzáadtam a hagymát és egy kevés sót, hogy a hagymából vizet vonjon ki, és inkább párolódjon, mint süljön.
Amikor már alaposan megfonnyadt, beletettem az előzőleg együttesen összeaprított fokhagymát és köménymagot. (Meggyőződésem, hogy a magyaros jellegű ételek legjobb ételízesítője (a “bóti” helyett) az az ízkavalkád, ami akkor alakul ki, amikor a fokhagymagerezdekre rászórjuk a köménymagot, a kés lapjára a tenyerünkkel ráütve szétlapítjuk a fokhagymát, majd nagyon apróra vágjuk. Igaz, az első vágásoknál még picit pattognak a kömények, de ha jól helyeztük el a fokhagymacikkeket, és alaposan rácsaptunk, akkor ez minimális.)
Kicsit kavargattam, hogy a fokhagyma és a kömény alaposan kiadja az illatát, beleőröltem a borsot, megszórtam fűszerpaprikával, és amikor ez utóbbi szépen kiadta a színét, beleöntöttem a krumplit. Többször átkavartam, hogy először csak pörkölődjön, majd ráöntöttem a “szottyot”, megsóztam, kavargattam még egy kicsit, majd felöntöttem annyi vízzel, ami épp, hogy nem lepte el.
Időnként megkavarva, szép lassan megfőztem. Közben hozzáadtam a kolbászkarikákat, majd a végén a virslit.
Amikor a virsli is megfőtt, kiszedtük a bográcsból, elővettük a délelőtt sütött kenyeret, és jól belakmároztunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »