Paprikás krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1-2 vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- kolbász
- 2 pár virsli
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
A hagymát megtisztítom, apróra vágom. A burgonyát negyedelem (szerintem így az igazi).
Mélyebb edényben némi zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd a hőfokot lejjebb véve beleszórom a pirospaprikát. Mehet rá a burgonya, a karikára vágott kolbász – de mehet bele akár füstölt hús, vagy szalonna is.
Jól elkeverem, sózom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.
Lassú tűzön főzöm, néha megkevergetve, majd mikor a burgonya megpuhul, belevágom a virslit is. (Hagyhatjuk egészben is, ki hogy szereti).
Forrón tálalom a kihagyhatatlan fehér kenyérrel és kovászos uborkával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »