Paprikás krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1-2 vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- kolbász
- 2 pár virsli
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
A hagymát megtisztítom, apróra vágom. A burgonyát negyedelem (szerintem így az igazi).
Mélyebb edényben némi zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd a hőfokot lejjebb véve beleszórom a pirospaprikát. Mehet rá a burgonya, a karikára vágott kolbász – de mehet bele akár füstölt hús, vagy szalonna is.
Jól elkeverem, sózom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.
Lassú tűzön főzöm, néha megkevergetve, majd mikor a burgonya megpuhul, belevágom a virslit is. (Hagyhatjuk egészben is, ki hogy szereti).
Forrón tálalom a kihagyhatatlan fehér kenyérrel és kovászos uborkával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »