Paprikás krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1-2 vöröshagyma
  • pirospaprika
  • kolbász
  • 2 pár virsli
  • olaj vagy zsír

Elkészítése:

A hagymát megtisztítom, apróra vágom. A burgonyát negyedelem (szerintem így az igazi).

Mélyebb edényben némi zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd a hőfokot lejjebb véve beleszórom a pirospaprikát. Mehet rá a burgonya, a karikára vágott kolbász – de mehet bele akár füstölt hús, vagy szalonna is.
Jól elkeverem, sózom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.

Lassú tűzön főzöm, néha megkevergetve, majd mikor a burgonya megpuhul, belevágom a virslit is. (Hagyhatjuk egészben is, ki hogy szereti).

Forrón tálalom a kihagyhatatlan fehér kenyérrel és kovászos uborkával.