Pacal pörkölt recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított, csíkokra vágott pacal
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- olaj
- bors
Elkészítése:
A megmosott, tisztított csíkokra vágott pacalt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig főzöm. 15 perc eltelte után leszűröm.
A hagymát kockákra vágom, kevés olajon megfonnyasztom, majd félre húzom és meghintem pirospaprikával. Hozzáadom a pacalt, sózom, borsozom, majd a fokhagymát is hozzáadom. Vízzel felöntöm és puhára párolom. Ha a levét elfőtte akkor azt pótolom.
Főtt burgonyával tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.