Pacal pörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg tisztított, csíkokra vágott pacal
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- olaj
- bors
Elkészítése:
A megmosott, tisztított csíkokra vágott pacalt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig főzöm. 15 perc eltelte után leszűröm.
A hagymát kockákra vágom, kevés olajon megfonnyasztom, majd félre húzom és meghintem pirospaprikával. Hozzáadom a pacalt, sózom, borsozom, majd a fokhagymát is hozzáadom. Vízzel felöntöm és puhára párolom. Ha a levét elfőtte akkor azt pótolom.
Főtt burgonyával tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »