Pacal pörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított, csíkokra vágott pacal
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- olaj
- bors
Elkészítése:
A megmosott, tisztított csíkokra vágott pacalt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig főzöm. 15 perc eltelte után leszűröm.
A hagymát kockákra vágom, kevés olajon megfonnyasztom, majd félre húzom és meghintem pirospaprikával. Hozzáadom a pacalt, sózom, borsozom, majd a fokhagymát is hozzáadom. Vízzel felöntöm és puhára párolom. Ha a levét elfőtte akkor azt pótolom.
Főtt burgonyával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

