Ördöglángos recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg krumpli
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- bors
- fokhagyma
- liszt, amennyit a krumpli felvesz (kb. 15-20 dkg)
Töltelék:
- 70 dkg csirkemell
- fűszerek
- paradicsom
- paprika
- lila hagyma
- uborka
- jégsaláta
Öntet:
- 50 dkg tejföl
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
Tetejére:
- reszelt sajt
- chiliszósz (opcionális)
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, és apróra reszeljük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, és állni hagyjuk 10 percet. Eközben levet enged. Hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük a lisztet.
Palacsintasütőbe olajat teszünk, felforrósítjuk, majd egy merőkanálnyi masszát elegyengetünk benne, és megsütjük. Szép nagy tócsikat sütünk. (Nekem ebből az adagból 5 nagy tócsi lett.)
A csirkemellet csíkokra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd megpirítjuk. A salátát és a zöldségeket felvágjuk.
A tócsi egyik felébe teszünk salátát, rápakoljuk a húst, majd a zöldségeket. Meglocsoljuk az öntettel, félbehajtjuk, megszórjuk reszelt sajttal.
Tipp:
Nagyon laktató, finom étel. Chiliszósszal még ördögibbé tehetjük. :)
A Ördöglángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »