Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olasz rakott csirke recept

Olasz rakott csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkehús
    • 20 dkg makaróni tészta
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 ek paradicsompüré
    • őrölt bors
    • rozmaring
    • 2 ek olaj
    • 5 dkg margarin
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük.

    1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb 5 percig főzzük.

    Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint.

    Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá