Olasz rakott csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Olasz rakott csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkehús
  • 20 dkg makaróni tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek paradicsompüré
  • őrölt bors
  • rozmaring
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük.

1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb 5 percig főzzük.

Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint.

Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz.