Natúr sült hús és máj, párolt zöldséggel és burgonyafánkkal recept

Hozzávalók:
Zöldség körethez:
- 1 hagyma
- 2 répa
- egy közepes fej zeller fele
- só
- bors
- cukor
Burgonyafánkhoz:
- 5-6 közepes nagyságú burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél sütőpor
- kb 4 ek liszt
- 5 dkg margarin
Natúr húshoz:
- fél kg sertés comb, kb fél cm vastagra szeletelve
- 30 dkg sertés máj, kb fél cm vastagra szeletelve
- liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
Elkészítése:
Kevés olajon a megtisztított és kockára vágott hagymát megdinsztelem. Közben megtisztítom a répát és a zellert, majd vékony szeletekre vágom. Ha kész vagyok, hozzáadom a hagymához, sózom, borsozom és kis lángon időnként megkeverve puhára párolom. Amikor puha, villával összetöröm, és egy ek cukrot keverek hozzá.
A burgonyákat megfőzöm, majd összetöröm. Hozzákeverem a margarint. Egy tálba teszem hűlni és amikor már alig langyos hozzáadom a tojást, lisztet és a sütőport. Összekeverem és addig pihentetem, amíg kevés olajban kisütöm a comb és máj szeleteket. A húst előzőleg sóztam, borsoztam és sütés előtt lisztbe forgattam. Szép pirosra sütöm. A máj szeleteket csak borsoztam és lisztbe forgattam és annyi forró olajba sütöttem, ami félig lepte el. Mérsékelt lángon oldalanként kb 5-5 perc amíg átsül anélkül, hogy kiszáradna. Azért érdemes közben a közepét megnézni, ha már nem rózsaszín, akkor jó. Hőálló tálra szedjük, majd a májat sózzuk és a fokhagymát rászórjuk a tetejére.
A fánk sütéséhez olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát, amit pirosra sütünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »