Natúr sült hús és máj, párolt zöldséggel és burgonyafánkkal recept

Hozzávalók:
Zöldség körethez:
- 1 hagyma
- 2 répa
- egy közepes fej zeller fele
- só
- bors
- cukor
Burgonyafánkhoz:
- 5-6 közepes nagyságú burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél sütőpor
- kb 4 ek liszt
- 5 dkg margarin
Natúr húshoz:
- fél kg sertés comb, kb fél cm vastagra szeletelve
- 30 dkg sertés máj, kb fél cm vastagra szeletelve
- liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
Elkészítése:
Kevés olajon a megtisztított és kockára vágott hagymát megdinsztelem. Közben megtisztítom a répát és a zellert, majd vékony szeletekre vágom. Ha kész vagyok, hozzáadom a hagymához, sózom, borsozom és kis lángon időnként megkeverve puhára párolom. Amikor puha, villával összetöröm, és egy ek cukrot keverek hozzá.
A burgonyákat megfőzöm, majd összetöröm. Hozzákeverem a margarint. Egy tálba teszem hűlni és amikor már alig langyos hozzáadom a tojást, lisztet és a sütőport. Összekeverem és addig pihentetem, amíg kevés olajban kisütöm a comb és máj szeleteket. A húst előzőleg sóztam, borsoztam és sütés előtt lisztbe forgattam. Szép pirosra sütöm. A máj szeleteket csak borsoztam és lisztbe forgattam és annyi forró olajba sütöttem, ami félig lepte el. Mérsékelt lángon oldalanként kb 5-5 perc amíg átsül anélkül, hogy kiszáradna. Azért érdemes közben a közepét megnézni, ha már nem rózsaszín, akkor jó. Hőálló tálra szedjük, majd a májat sózzuk és a fokhagymát rászórjuk a tetejére.
A fánk sütéséhez olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát, amit pirosra sütünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »