Natúr sült hús és máj, párolt zöldséggel és burgonyafánkkal recept

Hozzávalók:
Zöldség körethez:
- 1 hagyma
- 2 répa
- egy közepes fej zeller fele
- só
- bors
- cukor
Burgonyafánkhoz:
- 5-6 közepes nagyságú burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél sütőpor
- kb 4 ek liszt
- 5 dkg margarin
Natúr húshoz:
- fél kg sertés comb, kb fél cm vastagra szeletelve
- 30 dkg sertés máj, kb fél cm vastagra szeletelve
- liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
Elkészítése:
Kevés olajon a megtisztított és kockára vágott hagymát megdinsztelem. Közben megtisztítom a répát és a zellert, majd vékony szeletekre vágom. Ha kész vagyok, hozzáadom a hagymához, sózom, borsozom és kis lángon időnként megkeverve puhára párolom. Amikor puha, villával összetöröm, és egy ek cukrot keverek hozzá.
A burgonyákat megfőzöm, majd összetöröm. Hozzákeverem a margarint. Egy tálba teszem hűlni és amikor már alig langyos hozzáadom a tojást, lisztet és a sütőport. Összekeverem és addig pihentetem, amíg kevés olajban kisütöm a comb és máj szeleteket. A húst előzőleg sóztam, borsoztam és sütés előtt lisztbe forgattam. Szép pirosra sütöm. A máj szeleteket csak borsoztam és lisztbe forgattam és annyi forró olajba sütöttem, ami félig lepte el. Mérsékelt lángon oldalanként kb 5-5 perc amíg átsül anélkül, hogy kiszáradna. Azért érdemes közben a közepét megnézni, ha már nem rózsaszín, akkor jó. Hőálló tálra szedjük, majd a májat sózzuk és a fokhagymát rászórjuk a tetejére.
A fánk sütéséhez olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát, amit pirosra sütünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »