Mura-parti rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 80 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg sertéshús
- 25 dkg tarhonya
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma
- só,bors,őrölt kömény,őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük,pirospaprikával meghintjük. A megmosott felkockázott húst rátesszük,sózzuk,borsozzuk,fokhagymát belepréseljük.felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.
Őrölt köménnyel ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk. A savanyú káposztát átöblítjük, sós vízben félpuhára pároljuk.
2 ek olajon tarhonyát kissé megpirítjuk,dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük,sózzuk és a pörkölt levéből öntünk rá 1 dl és 20 perc alatt megpároljuk. Egy tepsibe rétegezve:párolt káposzta fele-tarhonya-pörkölt-párolt káposzta másik fele.
Tejföllel meglocsoljuk és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »