Mura-parti rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 80 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg sertéshús
- 25 dkg tarhonya
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma
- só,bors,őrölt kömény,őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük,pirospaprikával meghintjük. A megmosott felkockázott húst rátesszük,sózzuk,borsozzuk,fokhagymát belepréseljük.felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.
Őrölt köménnyel ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk. A savanyú káposztát átöblítjük, sós vízben félpuhára pároljuk.
2 ek olajon tarhonyát kissé megpirítjuk,dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük,sózzuk és a pörkölt levéből öntünk rá 1 dl és 20 perc alatt megpároljuk. Egy tepsibe rétegezve:párolt káposzta fele-tarhonya-pörkölt-párolt káposzta másik fele.
Tejföllel meglocsoljuk és sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »