Mura-parti rakott káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg sertéshús
  • 25 dkg tarhonya
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma
  • só,bors,őrölt kömény,őrölt pirospaprika

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és olajon megdinszteljük,pirospaprikával meghintjük. A megmosott felkockázott húst rátesszük,sózzuk,borsozzuk,fokhagymát belepréseljük.felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.

Őrölt köménnyel ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk.  A savanyú káposztát átöblítjük, sós vízben félpuhára pároljuk.

2 ek olajon tarhonyát kissé megpirítjuk,dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük,sózzuk és a pörkölt levéből öntünk rá 1 dl és 20 perc alatt megpároljuk. Egy tepsibe rétegezve:párolt káposzta fele-tarhonya-pörkölt-párolt káposzta másik fele.

Tejföllel meglocsoljuk és sütjük.