Zöldborsós gombás hús egriesen recept
Hozzávalók:
- 0,5kg zöldborsó
- 0,5kg gomba (bármilyen, ízlés szerint)
- 0,5kg pulyka comb (de lehet bármi, amiben nincs csont)
- 20dkg reszelhető sajt
- 4dl főzőtejszín
- 30dkg növényi margarin
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kockára vágott húst a margarinban megpároljuk, a megpucolt apróra vágott gombát is, és a borsót is pároljuk. Ha kész egy jénai edény aljára beletesszük a kész húst, rá a gombát, a borsót, reszelt sajtot a tetejére, és a végén a főzőtejszínnel meglocsoljuk. Ha lefedtük, meleg sütőben kb. 30percig pároljuk, tetőt levéve pirosra sütjük. Krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Ez nálunk általában ünnepi eledel, nagyon laktató és kiadós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

