Zöldborsós gombás hús egriesen

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,5kg zöldborsó
  • 0,5kg gomba (bármilyen, ízlés szerint)
  • 0,5kg pulyka comb (de lehet bármi, amiben nincs csont)
  • 20dkg reszelhető sajt
  • 4dl főzőtejszín
  • 30dkg növényi margarin
  • ízlés szerint só

Elkészítése:
A kockára vágott húst a margarinban megpároljuk, a megpucolt apróra vágott gombát is, és a borsót is pároljuk. Ha kész egy jénai edény aljára beletesszük a kész húst, rá a gombát, a borsót, reszelt sajtot a tetejére, és a végén a főzőtejszínnel meglocsoljuk. Ha lefedtük, meleg sütőben kb. 30percig pároljuk, tetőt levéve pirosra sütjük. Krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Sztori: Ez nálunk általában ünnepi eledel, nagyon laktató és kiadós.