Sült hús zöldséges mártással recept

Hozzávalók:
- 6 szelet bármilyen hús
- só, bors
- piros paprika
- 2 paradicsom
- 1 zöld paprika
- 10 dkg szeletelt gomba
- víz vagy leves alap
- olaj a sütéshez
- vörös és fokhagyma
Elkészítése:
A húst kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Lisztbe forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük, majd meghintjük kevés pirospaprikával. Felöntjük kb fél liternyi vízzel vagy levesalappal és beletesszük a már elősütött húsokat, a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a gombát is hozzáadjuk. Fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Rizzsel, petrezselymes burgonyával lehet tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »