Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztor tarhonya felturbózva recept

Pásztor tarhonya felturbózva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:6 fő részére.

    • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
    • 1 szál parasztkolbász
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 2 db nagyobb burgonya
    • 1/2 kg tarhonya
    • 4 fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 2 db paprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
    • 1 tk őrölt fekete bors
    • 1 tk őrölt kömény
    • 2 ek pirospaprika

    Elkészítése:

    A hagymát finomra a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A szalonnát is apróra felkockázzuk. A kolbászt karikákra szeleteljük.

    Elkészítés:

    A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.

    Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá.

    Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A maradék szalonnát kiolvasztjuk és arany barnára pirítjuk rajta a tarhonyát.

    Ha a hús puhulni kezd beletesszük a tarhonyát, burgonyát, kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, tarhonya, burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.

    Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy lábosunk, akkor csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel.

    Bográcsban elkészítve legfinomabb!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá