Pásztor tarhonya felturbózva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Pásztor tarhonya felturbózva

Hozzávalók:6 fő részére.

  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 szál parasztkolbász
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1/2 kg tarhonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 ek pirospaprika

Elkészítése:

A hagymát finomra a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A szalonnát is apróra felkockázzuk. A kolbászt karikákra szeleteljük.

Elkészítés:

A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá.

Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A maradék szalonnát kiolvasztjuk és arany barnára pirítjuk rajta a tarhonyát.

Ha a hús puhulni kezd beletesszük a tarhonyát, burgonyát, kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, tarhonya, burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.

Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy lábosunk, akkor csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel.

Bográcsban elkészítve legfinomabb!

Jó étvágyat kívánok!