Paprikás krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1-1 paradicsom meg zöldpaprika (télen mirelit vagy paradicsompüré és Piros Arany krém)
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg főzőkolbász vagy 2 pár virsli
- só
- 1 csapott evőkanál pirospaprika (2 dl tejföl, 1 púpos kis kanál liszt)
Elkészítés:
Az olajon fedő alatt aranysárgára sütjük a nagyon finomra vágott vöröshagymát, a pirospaprikával meghintjük, és kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a fokhagymát, a paradicsomot, meg a zöldpaprikát (télen paradicsompürét és Piros Arany krémet), megsózzuk, és fedő alatt, kis lángon egy fél óráig pároljuk. Ekkor rakjuk bele a meghámozott, hosszában nagy cikkekre vágott nyers burgonyát, vízzel felöntjük, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a burgonya meg nem puhult. Végül belekeverjük a karikákra vágott kolbászt vagy virslit, és ezzel még öt percig hagyjuk a tűzön. Rövid lére sütve tálaljuk.
Ahány ház, annyiféleképpen ízesítik, fűszerezik a paprikás burgonyát. Sokan majoránnát is tesznek bele, mások csípős pirospaprikával erősítik az ízét. A legtöbben mégis tejföllel dúsítják: a tejfölt a liszttel simára keverik, és a paprikás krumpliba öntve, elkeverik, még 3-4 percig hagyják a tűzön, amitől bársonyosan simává, halvány rózsaszínűvé válik a mártása.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »