Húsos pite recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csőtészta
- 7 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 20-30 dkg darált hús
- 1 kanál ételízesítő (vegeta)
- bors
- kevés oregánó (aki szereti, de nem fontos)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl joghurt
- 2 teáskanál só
- 1 dl étolaj
- ketchup a tetejére
Elkészítése:
A tésztát egy órára beáztatjuk a tejbe.
A húst kevés zsiradékon megdinszteljük a felszeletelt hagymával, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval (de ez el is maradhat).
A tojásokat felverjük, majd alaposan elkeverjük a joghurttal, sóval és az olajjal. Az így kapott masszát hozzáadjuk a tésztához, amit nem kell leszűrni.
Alaposan összeforgatjuk, majd a húst is hozzáadjuk és kiolajozott, nagyobb tepsibe öntjük.
A tetejére lehet még sajtot reszelni.
Előmelegített sütőben addig sütjük fólia alatt, amíg a tészta meg nem puhul. Ha megpuhult, akkor levesszük róla és megpirítjuk a tetejét.
Még melegen ketchupot csöpögtetünk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »