Húsos pite recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csőtészta
- 7 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 20-30 dkg darált hús
- 1 kanál ételízesítő (vegeta)
- bors
- kevés oregánó (aki szereti, de nem fontos)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 dl joghurt
- 2 teáskanál só
- 1 dl étolaj
- ketchup a tetejére
Elkészítése:
A tésztát egy órára beáztatjuk a tejbe.
A húst kevés zsiradékon megdinszteljük a felszeletelt hagymával, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval (de ez el is maradhat).
A tojásokat felverjük, majd alaposan elkeverjük a joghurttal, sóval és az olajjal. Az így kapott masszát hozzáadjuk a tésztához, amit nem kell leszűrni.
Alaposan összeforgatjuk, majd a húst is hozzáadjuk és kiolajozott, nagyobb tepsibe öntjük.
A tetejére lehet még sajtot reszelni.
Előmelegített sütőben addig sütjük fólia alatt, amíg a tészta meg nem puhul. Ha megpuhult, akkor levesszük róla és megpirítjuk a tetejét.
Még melegen ketchupot csöpögtetünk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

