Húsos pite recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csőtészta
- 7 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 20-30 dkg darált hús
- 1 kanál ételízesítő (vegeta)
- bors
- kevés oregánó (aki szereti, de nem fontos)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl joghurt
- 2 teáskanál só
- 1 dl étolaj
- ketchup a tetejére
Elkészítése:
A tésztát egy órára beáztatjuk a tejbe.
A húst kevés zsiradékon megdinszteljük a felszeletelt hagymával, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval (de ez el is maradhat).
A tojásokat felverjük, majd alaposan elkeverjük a joghurttal, sóval és az olajjal. Az így kapott masszát hozzáadjuk a tésztához, amit nem kell leszűrni.
Alaposan összeforgatjuk, majd a húst is hozzáadjuk és kiolajozott, nagyobb tepsibe öntjük.
A tetejére lehet még sajtot reszelni.
Előmelegített sütőben addig sütjük fólia alatt, amíg a tészta meg nem puhul. Ha megpuhult, akkor levesszük róla és megpirítjuk a tetejét.
Még melegen ketchupot csöpögtetünk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »