Húsgombócos káposzta pörköltösen recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- só,bors,fokhagymapor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek paradicsomszósz
- 50 dkg édes káposzta
- tejföl
Elkészítése:
A darált húst összegyúrjuk a megfőzött ,kihűlt rizzsel, sóval, borssal, fokhagymaporral és 1 db tojással. Kis gombócokat formálunk belőle.
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paradicsomszószt.
Felengedjük 2 pohár vízzel, amikor felforrt beletesszük a húsgombócokat.
Addig főzzük, amíg megváltozik a színe, majd beletesszük a vékonyra felvágott káposztát, megsózzuk és főzzük tovább, amíg besűrűsödik. Tejföllel ízesíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.