Francia felsál recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg hosszú felsál
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg főtt füstölt hús
- 2-3 ecetes uborka
- 1 sárgarépa
- 2 dl fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- só
- 2-3 szem borókabogyó
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húsból szép, hosszúkás szeleteket vágunk, és mindegyiket szalonnával, füstölt hússal meg egy darabka uborkával megspékeljük. A vajat megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a reszelt sárgarépát, az egészben hagyott fokhagymát beletesszük, a borral felengedjük, enyhén megsózzuk, és jó puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, egy kevés vizet öntsünk rá. (Kitűnő, ha párolás közben teszünk bele 2-3 szem borókabogyót, ezt tálalás előtt eltávolítjuk.) Tálalás előtt a tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, és burgonyafánkkal kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.