Francia felsál recept

Hozzávalók:
- 1 kg hosszú felsál
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg főtt füstölt hús
- 2-3 ecetes uborka
- 1 sárgarépa
- 2 dl fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- só
- 2-3 szem borókabogyó
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húsból szép, hosszúkás szeleteket vágunk, és mindegyiket szalonnával, füstölt hússal meg egy darabka uborkával megspékeljük. A vajat megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a reszelt sárgarépát, az egészben hagyott fokhagymát beletesszük, a borral felengedjük, enyhén megsózzuk, és jó puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, egy kevés vizet öntsünk rá. (Kitűnő, ha párolás közben teszünk bele 2-3 szem borókabogyót, ezt tálalás előtt eltávolítjuk.) Tálalás előtt a tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, és burgonyafánkkal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »