Francia felsál recept

Hozzávalók:
- 1 kg hosszú felsál
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg főtt füstölt hús
- 2-3 ecetes uborka
- 1 sárgarépa
- 2 dl fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- só
- 2-3 szem borókabogyó
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húsból szép, hosszúkás szeleteket vágunk, és mindegyiket szalonnával, füstölt hússal meg egy darabka uborkával megspékeljük. A vajat megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a reszelt sárgarépát, az egészben hagyott fokhagymát beletesszük, a borral felengedjük, enyhén megsózzuk, és jó puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, egy kevés vizet öntsünk rá. (Kitűnő, ha párolás közben teszünk bele 2-3 szem borókabogyót, ezt tálalás előtt eltávolítjuk.) Tálalás előtt a tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, és burgonyafánkkal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »