Bajor káposzta kolbásszal recept

Hozzávalók:
- 1 kg fehérkáposzta
- 4 szál debreceni
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 leveskocka
- só
- őrölt bors
- köménymag
- néhány csepp ecet
Elkészítés:
a fölszeletelt és bevagdosott szalonnát ropogós pirosra sütjük, majd a pörcöt kivesszük, és félretesszük. Zsírjában megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott káposztát, majd sóval, borssal, köménymaggal, egy kevés ecettel ízesítjük. Fél liter vízben feloldunk egy leveskockát, a káposztára öntjük, és lefedve, lassan megpároljuk. Végül a káposzta tetejére fektetjük a kolbászt, és a sütőben addig sütjük, amíg a káposzta rövid lére nem apadt, a tetején pedig a kolbász ropogós pirossá nem vált. A pörccel koronázva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »