Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes mustáros csirke recept

Mézes mustáros csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • csirkehús ( én 4 db szárnyát és 4 db alsó combot használtam )
    • 3 ek mustár
    • 3 ek méz
    • bors
    • vaj
    • Körethez
    • rizs
    • borsó
    • répa
    • 1 konzerv kukorica

    Elkészítése:

    A mustárt és a mézet jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sót és borsot ízlés szerint. A húst megforgatjuk a pácban, tepsibe tesszük, és sütjük 180-200 fokon. Ha maradt a pácból, a maradékot nyugodtan rá lehet csurgatni a húsra amikor már félig megsült.

    A rizst megfőzzük. Fedő alatt kevés olajon megpároljuk a borsót, a csíkokra vágott répát és a kukoricát. Ha megfőtt a rizs, hozzáadjuk a zöldségekhez és elkeverjük.

    Tipp:

    A kukoricát nem muszáj hozzáadni a zöldségekhez. Én tálaláskor szoktam kínálni, mert nálunk nem mindenki szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá