Mézes mustáros csirke recept
Hozzávalók:
- csirkehús ( én 4 db szárnyát és 4 db alsó combot használtam )
- 3 ek mustár
- 3 ek méz
- só
- bors
- vaj
- Körethez
- rizs
- borsó
- répa
- 1 konzerv kukorica
Elkészítése:
A mustárt és a mézet jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sót és borsot ízlés szerint. A húst megforgatjuk a pácban, tepsibe tesszük, és sütjük 180-200 fokon. Ha maradt a pácból, a maradékot nyugodtan rá lehet csurgatni a húsra amikor már félig megsült.
A rizst megfőzzük. Fedő alatt kevés olajon megpároljuk a borsót, a csíkokra vágott répát és a kukoricát. Ha megfőtt a rizs, hozzáadjuk a zöldségekhez és elkeverjük.
Tipp:
A kukoricát nem muszáj hozzáadni a zöldségekhez. Én tálaláskor szoktam kínálni, mert nálunk nem mindenki szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

