Mézes mustáros csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • csirkehús ( én 4 db szárnyát és 4 db alsó combot használtam )
  • 3 ek mustár
  • 3 ek méz
  • bors
  • vaj
  • Körethez
  • rizs
  • borsó
  • répa
  • 1 konzerv kukorica

Elkészítése:

A mustárt és a mézet jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sót és borsot ízlés szerint. A húst megforgatjuk a pácban, tepsibe tesszük, és sütjük 180-200 fokon. Ha maradt a pácból, a maradékot nyugodtan rá lehet csurgatni a húsra amikor már félig megsült.

A rizst megfőzzük. Fedő alatt kevés olajon megpároljuk a borsót, a csíkokra vágott répát és a kukoricát. Ha megfőtt a rizs, hozzáadjuk a zöldségekhez és elkeverjük.

Tipp:

A kukoricát nem muszáj hozzáadni a zöldségekhez. Én tálaláskor szoktam kínálni, mert nálunk nem mindenki szereti.