Menemen (Török lecsó) recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 3 színes lecsópaprika, néhány szelet csípős paprika
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (3 a lecsóhoz + 2 tükörtojás)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, kevés bors
- fél deci száraz fehérbor
Elkészítése:
Kevés olíva olajon a két tükörtojást megsütöttem, majd kivettem a serpenyőből. A félkarikára vágott hagymát a megmaradt olajon megdinszteltem, a fokhagymát is hozzáadtam, megsóztam, majd a paradicsomot is hozzáadtam.
Apró szentségtörés, mert a törökök biztosan nem tettek hozzá bort, én viszont fél decinyit raktam bele. (Allah elfordította a fejét)
A paprika következett, és mikor kicsit megpuhult, az összekavart (nem felvert) tojások is hozzákerültek. Megborsoztam enyhén, és addig sütöttem, míg a tojás enyhén megszilárdult.
Tipp:
A bor elhagyható. Van egy török barátom, aki ha bort iszik, mindig fedett helyen teszi, mert Allah ott nem látja. Szerinte!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.