Medvehagymás-zöldséges egytálétel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g bacon vagy házi sonka
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 kisebb padlizsán
- 3-4 darab salátacukkini
- 500 g gomba
- 1 csokor medvehagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 100 g tubusos krémsajt
- só
- bors
- ételízesítő
- 1 tk vaj
- 2 tk olaj
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk, a medvehagymát pedig nagyon apróra vágjuk.
Egy edényben a vajat az olajjal felhevítjük és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és pár percet pirítjuk. Rádobjuk a feldarabolt cukkinit, padlizsánt és gombát. Sóval, borssal, ételízesítővel megszórjuk és kissé átpirítjuk.
Néhány perc után felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a sajtkrémet és összefőzzük.
Amikor kész, rászórjuk a felaprított medvehagymát és összeforraljuk.
Tipp:
Nagyon finom és gyors étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


