Medvehagymás-zöldséges egytálétel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g bacon vagy házi sonka
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 kisebb padlizsán
- 3-4 darab salátacukkini
- 500 g gomba
- 1 csokor medvehagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 100 g tubusos krémsajt
- só
- bors
- ételízesítő
- 1 tk vaj
- 2 tk olaj
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk, a medvehagymát pedig nagyon apróra vágjuk.
Egy edényben a vajat az olajjal felhevítjük és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és pár percet pirítjuk. Rádobjuk a feldarabolt cukkinit, padlizsánt és gombát. Sóval, borssal, ételízesítővel megszórjuk és kissé átpirítjuk.
Néhány perc után felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a sajtkrémet és összefőzzük.
Amikor kész, rászórjuk a felaprított medvehagymát és összeforraljuk.
Tipp:
Nagyon finom és gyors étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »