Medvehagymás-zöldséges egytálétel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g bacon vagy házi sonka
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kisebb padlizsán
  • 3-4 darab salátacukkini
  • 500 g gomba
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 100 g tubusos krémsajt
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 tk vaj
  • 2 tk olaj

Elkészítése:

A hagymát apró kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk, a medvehagymát pedig nagyon apróra vágjuk.

Egy edényben a vajat az olajjal felhevítjük és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és pár percet pirítjuk. Rádobjuk a feldarabolt cukkinit, padlizsánt és gombát. Sóval, borssal, ételízesítővel megszórjuk és kissé átpirítjuk.

Néhány perc után felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a sajtkrémet és összefőzzük.

Amikor kész, rászórjuk a felaprított medvehagymát és összeforraljuk.

Tipp:

Nagyon finom és gyors étel.