Medvehagymás zöldbab recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 1 kg zöldbab
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 1 csokor medvehagyma
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl tejföl
- 5 dl víz
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és apróra felkockázzuk. Olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a felkockázott húst.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Felöntjük a vízzel. Amikor a hús már félig megpuhult, beletesszük a felaprított paradicsomot, a paprikát és a zöldbabot. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Amikor minden megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »