Medvehagymás zöldbab recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 1 kg zöldbab
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 1 csokor medvehagyma
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl tejföl
- 5 dl víz
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és apróra felkockázzuk. Olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a felkockázott húst.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Felöntjük a vízzel. Amikor a hús már félig megpuhult, beletesszük a felaprított paradicsomot, a paprikát és a zöldbabot. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Amikor minden megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »