Medvehagymás zöldbab recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 1 kg zöldbab
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 1 csokor medvehagyma
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl tejföl
- 5 dl víz
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és apróra felkockázzuk. Olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a felkockázott húst.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Felöntjük a vízzel. Amikor a hús már félig megpuhult, beletesszük a felaprított paradicsomot, a paprikát és a zöldbabot. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Amikor minden megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

