Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás zöldbab recept

Medvehagymás zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéshús
    • 1 kg zöldbab
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 közepes paprika
    • 1 közepes paradicsom
    • 1 csokor medvehagyma
    • 2 csapott ek finomliszt
    • só ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj
    • bors ízlés szerint
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 dl tejföl
    • 5 dl víz

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk és apróra felkockázzuk. Olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a felkockázott húst.

    Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Felöntjük a vízzel. Amikor a hús már félig megpuhult, beletesszük a felaprított paradicsomot, a paprikát és a zöldbabot. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

    Amikor minden megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá