Medvehagymás zöldbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús
  • 1 kg zöldbab
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj
  • bors ízlés szerint
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 5 dl víz

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk és apróra felkockázzuk. Olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a felkockázott húst.

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Felöntjük a vízzel. Amikor a hús már félig megpuhult, beletesszük a felaprított paradicsomot, a paprikát és a zöldbabot. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amikor minden megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és tálaljuk.