Medvehagymás galuska recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- kb 1 dl víz
- 1 cs medvehagyma
- só
- 10 dkg szalonna
- sajt
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lisztet, sót, majd annyi vizet, hogy nokedli tésztát kapjunk. A medvehagymát megmossuk, majd apróra vágjuk és hozzákeverjük a tésztához. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és kevés olajjal összekeverjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A leszűrt galuskát ropogós szalonnával és reszelt sajttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »