Medvehagymás galuska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymás galuska

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • kb 1 dl víz
  • 1 cs medvehagyma
  • 10 dkg szalonna
  • sajt
  • kevés olaj

Elkészítése:

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lisztet, sót, majd annyi vizet, hogy nokedli tésztát kapjunk. A medvehagymát megmossuk, majd apróra vágjuk és hozzákeverjük a tésztához. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és kevés olajjal összekeverjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.

A leszűrt galuskát ropogós szalonnával és reszelt sajttal tálaljuk.