Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medterrán egytálétel recept

Medterrán egytálétel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg húsos bacon
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 2 ek olaj
    • 6 csirkecomb
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 padlizsán
    • 3-4 cukkini
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 lecsópaprika
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 dl tejföl
    • 1 ek rizsliszt
    • bors
    • petrezselyem
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A szalonnát és a bacont felkockázva az olajon kisütöm. Ráteszem a csirkecombokat (ami lehet egyben, vagy csak alsó, vagy csak felső, bőrös, vagy bőr nélküli tetszés szerint) és megsózom. Megpirítom mindkét oldalát.

    Közben felkockázom az összes zöldséget 1- 1,5 cm-es kockákra (a hagymát is ilyen kockákra vágom), és a fokhagymát felszeletelem. Ezalatt már szép piros a csirke, a húst kiveszem, és a zöldségeket egyben ráöntöm a hús alatt maradt zsiradékra. Megsózom, borsozom, és kis ideig párolom külön, majd visszateszem bele a húst, és együtt készre főzöm hozzáadva a petrezselymet és a kakukkfüvet. Így is finom, de mivel a zöldségek levet engednek ilyenkor, kenyérrel ajánlatos enni.

    Ha nem akarjuk így fogyasztani, a rizsliszttel és a tejföllel behabarjuk, és friss petrezselyemmel megszórva fogyasztjuk.

    Tipp:

    Nagyon szeretem a rakott zöldségeket. Egyszer nem volt darált hús itthon, csak filézett csirke felső comb. Mivel kevés időm volt, és nagyon meleg, egyszerre kockáztam fel mindent, és úgy zúdítottam a lábosba a hús elősütése után. Gyorsan elkészült, és nagyon ízlett a családnak.
    Amióta kitaláltam, hetente többször készítem, annyira finom és egyszerű!

    A medterrán egytálétel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 113 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá