Mediterrán tarhonyás csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya
- 50 dkg kockára vágott csirke hús
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 2 paprika
- só
- majoránna
- bors
- 3 közepes burgonya
- 2 kanál mediterrán fűszerkeverék
- pár szem olíva bogyó karikára vágva
- 1 kanál piros paprika
- kevés kb 1 dl olaj
- 2 liter forró víz
- petrezselyem
Elkészítése:
A kockára vágott húst, a burgonyát, a tarhonyát és a vöröshagymát olajon kicsit megpirítom. Hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, amit szintén kockára vágtam, az olíva bogyót, a piros paprikát, és ízlés szerint fűszerezem. Felöntöm a forró vízzel és 5-6 percig még forralom.
Az edénynek jól zárhatónak kell lennie, hogy a gőz ne jöjjön ki belőle Az így elkészült ételt Kb 1-1,5 óra múlva tálalhatom.A tarhonyának ugyanis ennyi idő kell a puhulásra.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.