Mediterrán tarhonyás csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya
- 50 dkg kockára vágott csirke hús
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 2 paprika
- só
- majoránna
- bors
- 3 közepes burgonya
- 2 kanál mediterrán fűszerkeverék
- pár szem olíva bogyó karikára vágva
- 1 kanál piros paprika
- kevés kb 1 dl olaj
- 2 liter forró víz
- petrezselyem
Elkészítése:
A kockára vágott húst, a burgonyát, a tarhonyát és a vöröshagymát olajon kicsit megpirítom. Hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, amit szintén kockára vágtam, az olíva bogyót, a piros paprikát, és ízlés szerint fűszerezem. Felöntöm a forró vízzel és 5-6 percig még forralom.
Az edénynek jól zárhatónak kell lennie, hogy a gőz ne jöjjön ki belőle Az így elkészült ételt Kb 1-1,5 óra múlva tálalhatom.A tarhonyának ugyanis ennyi idő kell a puhulásra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »