Mediterrán tarhonyás csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya
- 50 dkg kockára vágott csirke hús
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 2 paprika
- só
- majoránna
- bors
- 3 közepes burgonya
- 2 kanál mediterrán fűszerkeverék
- pár szem olíva bogyó karikára vágva
- 1 kanál piros paprika
- kevés kb 1 dl olaj
- 2 liter forró víz
- petrezselyem
Elkészítése:
A kockára vágott húst, a burgonyát, a tarhonyát és a vöröshagymát olajon kicsit megpirítom. Hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, amit szintén kockára vágtam, az olíva bogyót, a piros paprikát, és ízlés szerint fűszerezem. Felöntöm a forró vízzel és 5-6 percig még forralom.
Az edénynek jól zárhatónak kell lennie, hogy a gőz ne jöjjön ki belőle Az így elkészült ételt Kb 1-1,5 óra múlva tálalhatom.A tarhonyának ugyanis ennyi idő kell a puhulásra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »