Mediterrán tarhonyás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarhonya
  • 50 dkg kockára vágott csirke hús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 paprika
  • majoránna
  • bors
  • 3 közepes burgonya
  • 2 kanál mediterrán fűszerkeverék
  • pár szem olíva bogyó karikára vágva
  • 1 kanál piros paprika
  • kevés kb 1 dl olaj
  • 2 liter forró víz
  • petrezselyem

Elkészítése:

A kockára vágott húst, a burgonyát, a tarhonyát és a vöröshagymát olajon kicsit megpirítom. Hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, amit szintén kockára vágtam, az olíva bogyót, a piros paprikát, és ízlés szerint fűszerezem. Felöntöm a forró vízzel és 5-6 percig még forralom.

Az edénynek jól zárhatónak kell lennie, hogy a gőz ne jöjjön ki belőle Az így elkészült ételt Kb 1-1,5 óra múlva tálalhatom.A tarhonyának ugyanis ennyi idő kell a puhulásra.