Mama fasírtja recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szikkadt zsemle
- só
- őrölt feketebors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázom, majd kevés zsiradékon megfonnyasztom. A darált húst egy tálba teszem, ráöntöm a megfonnyasztott hagymát, ráütök 2 tojás és a fokhagymanyomóval belenyomok 3 gerezd fokhagymát.
Egy tálban beáztatom a 2 száraz zsemlét, majd amikor megszívták magukat, kinyomkodva a húshoz adom.
A fasírtalapot jól összekeverem, közben ízlés szerint sózom, borsozom és pirospaprikázom. Ha túl folyós a massza, zsemlemorzsával szilárdítok rajta.
Az elkészült fasírtalapból golyókat formálok, kicsit ellapítom, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában. Forró zsiradékban sütöm készre, burgonyapürével tálalom.
Tipp:
Klasszikus fasírt recept a nagymamától, ahogy ő is tanulta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »